Boxy
Blog
Áraink

TOP 10 online marketing képzés Magyarországon

Oszd meg
Boxy
2022. 11. 02.
Fulfillment és logisztika
Tartalomjegyzék
Mi az online marketing képzések lényege?

Milyen online marketing képzések vannak Magyarországon? Melyikről mit kell tudni? Mik az előnyeik? Hogyan válasszunk? Melyek a legjobbak?

Mi az online marketing képzések lényege?

Az online marketing képzés lényege gyakran kettős. Az elsődleges cél mindig azonos: a tanuló megfelelő gyakorlati tudással rendelkezzen ahhoz, hogy saját vállalkozásának online marketing teendőit maradéktalanul elláthassa vagy alkalmazottként elhelyezkedhessen, továbbléphessen egy multinacionális vállalat marketingért felelős csapatában.

Milyen marketing képzések vannak Magyarországon?

Marketing szakembereket felsőoktatási intézményekben képeznek Magyarországon, de az ott megszerzett tudás sokszor nagyon elméleti bizonyos marketing állások betöltéséhez. Olyan állami képzés, ami kellő tudásanyaggal – se nem sokkal többel, se nem kevesebbel – vértezné fel a vállalkozókat vagy munkavállalókat nincs, ezért a gyakorlati tudás – államilag akkreditált – de az állami oktatási rendszeren kívül álló képzéseken szerezhető meg. A legtöbb kurzus nem kötött előzetes tanulmányokhoz, de van, ami feltételezi vagy előírja korábbi egyetemi tanulmányok létét, így olyan felsőfokú végzettségű szakemberek képzését tűzi céljául, akik kellő gyakorlati tudással is rendelkeznek. Mindeközben ugyanezen a piacon találhatóak meg azon képzések is, amik egy kezdő webshop alapítójának szükséges legfontosabb online marketing ismeretek átadására törekednek. Éppen ezért a legjobb lista is szubjektív felsorolás, hiszen különféle élethelyzetben más és más tanfolyam lehet számunkra a megfelelő választás.

Melyek a legjobb marketing képzések Magyarországon?

Miként feljebb is írtuk a legjobb nagyon relatív fogalom, hiszen ahhoz szükségleteinknek és élethelyzetünknek is azonosnak kellene lenni. Az elérhető számtalan képzés közül a legígéretesebbeket szedtük össze, amiben különböző célok eléréséhez szükséges és jó szívvel ajánlható képzések szerepelnek.

1. Edutus Egyetem – Online marketing menedzser

Az Edutus Egyetem szakirányú továbbképzésére felsőoktatásban végzett diplomások jelentkezését várják. A magyar nyelvű, jelenléti, de levelezős rendszerben péntek délután és szombaton zajló képzés helyszíne Budapest, időtartama két szemeszter, azaz 200 óra. A képzés teljes költsége nagyságrendileg 500 ezer forint. A képzés rendszeresen indul szeptemberben, amire jelentkezni az egyetem elérhetőségein lehetséges. A szakképzés tematikája az online marketing stratégia felépítésétől az online marketing eszközök magas szintű gyakorlati használatáig terjed. A képzés elsősorban multinacionális cégek marketingesei, KKV cégvezetők és gyakorló offline marketing menedzserek számára ajánlott.

2. Brainery! – PPC szakértői képzés

Gyakorlati és tapasztalati tudás ötvözésére támaszkodva alakította ki oktatási rendszerét a Brainery! ami stílusában eltér a többi elérhető képzéstől. Tananyagában a klasszikus PPC eszközökön felül a nagyvállalati megoldások megismerésére is törekszik. A képzés első 13 hete jelenléti oktatás keretében zajlik péntekenként, amihez a heti 4 órányi elfoglaltságot jelentő otthoni feladatok társulnak. A képzési második fele – 5 hét – az eddig tanultak gyakorlati alkalmazására fókuszál, amit a tanfolyam végén kell prezentálni. Az egész tanfolyam inkább hasonlít egy gyakornoki rendszerre, mint klasszikus oktatásra, különösen, hogy annak kifejezett célja, hogy a képzést alakító vállalkozások jövőbeni munkatársaikat megtalálják. Maga a jelentkezés is egy felvételi beszélgetéssel indul. A képzés díja 770 ezer forint, aminek kifizetését egy évig halasztani lehet és ha képzést tartó cégek egyikénél sikerül elhelyezkedni, akkor ingyenes. A fentiekből következően elsősorban szakmát váltóknak ajánlott.

3. Webbyskill – PPC online marketing képzés

A Webbyskill online szakmai továbbképzésekre és a képzéseken résztvevő tanulók közüli munkaerő toborzásra specializálódott online vállalkozás. Képzéseikre előfeltétel nélkül bárki jelentkezhet. Marketing képzésük két csomagban érhető el, mindkettő része a marketing alapjainak bemutatása és a legnépszerűbb közösségi média felületekhez (Facebook, Insta, TikTok) kapcsolódó ismeretek, Prémium csomagjuk jobban elmélyül a Google Analytics világában, mint az Economy PLUS képzésük. A képzés magyar nyelvű, elvégzéséről tanúsítványt állít ki az oktató. A képzés időtartama 4 hónap, jelentkezni a Webbyskill honlapján lehet a PPC marketing és más további online képzéseikre. A Prémium képzés díja 350 ezer forint, részletfizetés modulonként lehetséges.

4. Metropolitan Egyetem – különféle Bsc képzései

A lista kakukktojása ezért a sorrendiség is viszonylagos. A Metropolitan Egyetem több Bsc fokozatú felsőoktatási végzettséget biztosító alapszakja remekül illeszkedik az online marketing világához, sőt annak részterületeit mindennél alaposabban kifejti. A kereskedelmi és marketing alapszakhoz e-business menedzsment vagy reklám és PR specializáció is választható. A designkultúra alapszak videó-, blog-, és tartalommarketing specializációja adott területen jóval mélyebb tudást ad, mint bármely másik felsorolt tanfolyam. A felvételi eljárásról az egyetem honlapján vagy tanulmányi osztályán érdemes érdeklődnünk.

5. Webler Oktatóstúdió – Online marketing tanfolyam

Az informatikai területein felnőttképzéssel foglalkozó oktatóstúdió online marketing tanfolyama 40 órás, jelenleg csak online formában elérhető (a koronavírus járvány előtt jelenléti tanfolyamra is volt lehetőség). Az öt hetes tanfolyam hétköznap vagy hétvégén is végezhető, jelentkezni a Webler honlapján lehetséges. A tanfolyam díja 168 ezer forint. A tanfolyamon a marketing alapjai mellett a keresőoptimalizálás, a Google hirdetések, a közösségi média lehetőségei, az analitika és a webáruházak működésének fortélyai is terítékre kerülnek, így elsősorban e-kereskedelemben, webáruház alapításban gondolkodóknak ajánlott.

6. Pallas 70 Oktatási Központ – Kis- és középvállalkozások marketing munkatársa

A Pallas 70 több szakterületen elismert felnőttoktatási intézmény. A tanfolyam célközönsége a kurzus elnevezéséből elég jól leszűrhető és valóban részükre fejlesztett oktatásról van szó. A tanfolyam célja, hogy egy kisvállalkozás minden marketing tevékenységére alkalmas tudásanyaggal vértezze fel a tanulót. A részvétel feltétele az érettségi, a képzés online távoktatás keretében zajlik. A képzés bővíthető egy írásbeli üzleti kommunikációs modullal. Az alapképzés díja 205 ezer forint, ami részletekben fizethető.

7. Ruander Oktatóközpont – Online marketing tanfolyam

A Ruander online marketing tanfolyama a Facebook és Google hirdetések, Instagram kampányok, a Google Analytics és a keresőoptimalizálás alapjai köré épül fel. A képzésekre bárki jelentkezhet az oktatóközpont weboldalán, a képzések díja 145 ezer forint + ÁFA. A 40 órás képzésüket egy hetes tanfolyam keretében, hétfőtől péntekig napközben tartják vagy egy hónapig széthúzva szombati napokon. Ugyan van lehetőség online bekapcsolódni, de ez a tanfolyam azoknak ajánlott, akik kifejezetten a jelenléti oktatást részesítik előnyben. A tanfolyamok folyamatosan indulnak budapesti képzési helyszínnel.

8. The Bright Academy – Online marketing menedzser

Online, személyes jelenlétet nem igénylő kurzus, ahol előre készített videókból tanulhatunk időkorlát nélkül. A 13 modul befogadásához körülbelül 30 óra szükséges, tematikái hasonlóak a piacon máshol is elérhető tanfolyamokéhoz. A képzés díja 99 ezer forint, jelentkezni előfeltétel nélkül online lehetséges.

9. Minner Akadémia – Online marketing tudásanyagok

A Minner Akadémia nem egy átfogó képzést, hanem tematikus, rövidebb, néhány órás online marketing témájú kurzusokat, képzéseket, előadásokat kínál. Egy-egy részterület iránt érdeklődők számára lehet hasznos a gyakorlatorientált videócsomag, aminek elemei egyenként vásárolhatóak meg.

10. Google Digital Workshop – A digitális marketing alapjai

Online, ingyenes, magyar nyelvű webinárium, aminek célja az egyéni képességek fejlesztése és a Google különféle szolgáltatásainak használatának bemutatása. Bárki bármikor elkezdheti a teljesen online tanfolyamot, aminek digitális marketing moduljainak elvégzése 40 óra, de kiegészíthető néhány kisebb modullal, amikre tovább időt kell szánni. A Google semmilyen tanúsítványt nem állít ki a tanfolyam elvégzéséről, de arra jó, hogy az alapokkal megismerkedjünk, egyben viszonyítási alapnak is használhatjuk: ha máshol hasonló mélységű videós anyagokért fizetnünk kell, akkor rossz helyen járunk.