Boxy
Blog
Áraink

Vállalkozás ötletek: TOP 15

Oszd meg
Boxy
2023. 02. 09.
Sikeres vállalkozás
Tartalomjegyzék
Milyen vállalkozás ötletek vannak?

Mik a legjobb vállalkozás ötletek fiataloknak, külföldön élőknek, nőknek, vidékieknek? Milyen vállalkozást hozzunk létre online?

Milyen vállalkozás ötletek vannak?

Összegyűjtöttük a legjobb 15 vállalkozási ötletet fiataloknak, online vállalkozásban gondolkodóknak, vidékieknek, külföldön élőknek, befektethető megtakarítás nélkülieknek és nőknek. A kategóriák nem élesen különülnek el egymástól, csak az orientációt segítik.

Olyan vállalkozási ötlet megvalósításába fogjunk bele, ami fenntartható, amit legalább középtávon látunk, hogy képesek leszünk kezelni. Indulásnál az is szempont lehet, hogy főállás vagy tanulmányok mellett is végezhető legyen.

Melyek a legjobb vállalkozás ötletek fiataloknak?

A fiatalok érdeklődési köréhez közel álló vállalkozási ötleteket gyűjtöttünk itt össze, így belevágni is nagyobb lelkesedéssel tudnak. A tevékenység üzleti része gyakran az affiliate marketing modellre épül – olyan partnerprogram, ahol a terméket értékesítők jutalékot ajánlanak fel a vevőket közvetítő félnek – ahol azonos korcsoportban és élethelyzetben élő vásárlókat kell megszólítani. A fiataloknak szóló vállalkozási ötletek nem igényelnek komolyabb anyagi befektetést, szakmai tudáshoz igen, de jellemzően hivatalos végzettséghez nem kötöttek. Egyszerre kínálják és követelik meg a rugalmas munkavégzést. Ha üzletileg nem is feltétlenül lesznek ezek sikeres vállalkozások, de rengeteg tapasztalat szerezhető belőlük, amik hatalmas előnyt jelenthetnek a jövőben.

Blog

Ha a blogra vállalkozásként tekintünk, akkor az nem pusztán számunkra kedves hobbinkról való nyilvános írások közzétételét vagy internetes naplót jelent, hanem tudatos, szöveges tartalomkészítést. Az olvasótábor megszerzéséhez természetesen kellenek a minőségi írások és a jó témák, ezek optimális esetben számunkra is érdekesek, kedvesek.

A blog akkor hozhat a konyhára is, ha az marketing vagy keresőoptimalizálási célra felhasználható, azaz van olyan olvasóközönsége, akik számára termékeket lehet megjeleníteni közvetve vagy közvetlenül. Előbbi esetre a direkt termékmegjelenítés lehet példa, a másikra az, ha oldalunk linképítési célra felhasználható egy marketing ügynökség számára is.

A blogolás előnye, hogy alig vagy semennyi befektetést nem igényel, bármikor végezhető, nem kellenek hozzá eszközök, ugyanakkor rendszeresen és kiegyensúlyozottan kell rendelkezésre állni. A bevétel havi néhány ezer forinttól akár százezres nagyságrendig is terjedhet, utóbbi már profi, irányított témájú bejegyzéseket jelent.

Vlog

Az influenszerkedés sokak vágya, amire a vlog az egyik legalkalmasabb tevékenység. Valamennyi bevétel a platformokon elhelyezett reklámok és a megtekintések száma alapján is elképzelhető, de a bloghoz hasonlóan az affiliate marketing modell jelenti a pénzkereseti lehetőség javát. A vlog jobban használható termékek megjelenítésére, míg a blog hasznosabb keresőoptimalizálás szempontjából, valamint a szövegírás és a videóban szereplés más készségeket feltételez.

A vlog előnye, hogy teljesen szabadon végezhető, néhány eszköz beszerzését feltételezi és valamivel több háttér tudás (jó videót nehezebb készíteni és a vágás is macerásabb, mint a szövegszerkesztés) szükséges hozzá, mint a blogoláshoz. Egy videót hosszabb idő előállítani, de a sikerességhez kevesebb is szükséges belőle, mint a bejegyzésekből. A bevétel itt is a néhány ezer forinttól indulhat, a határ pedig a csillagos ég.

Közösségi oldal manager

Ami sok fiatalnak hétköznapi tevékenység, az másoknak púp a hátán. Közösségi oldalak kezeléséért, bejegyzések rendszeres létrehozásáért, a kommentek megválaszolásáért nem kevés vállalkozás fizet pénzt. Fontos, hogy a megrendelő vállalkozó elvárásainak kell megfelelnünk, nem saját fejünk után menni.

Előnye, hogy semmilyen képzettség nem szükséges hozzá, bármikor végezhető, de folyamatos jelenlétet feltételez. Lehet, hogy a napi 45 perc munka öt különböző időszakban végzett 5-10 perces tevékenységből adódik össze és persze az sem ritka, hogy menet közben derül ki, mikor van szükség erre az 5 percre, ami végül lehet, hogy 50 lesz. Várhatóan nem ebből fog senki meggazdagodni, ugyanakkor olyan tudás szerezhető, ami minden vállalkozás számára később hasznos lehet, egy marketing ügynökségnél való elhelyezkedéshez pedig szinte alapkövetelmény.

Idegenvezető

Szakadjunk el az online tértől teljesen és élvezzük ki a való világot! Jó lenne a nyarat Görögországban tölteni vagy elutazni Japánba fizetésért, esetleg pénzt keresni azzal, hogy saját városunkat külföldieknek bemutatjuk. Egy idegenvezető pontosan ilyeneket csinál. A tevékenység végzéséhez általában megkövetelik az OKJ-s papír létét, idehaza ez előírás, de kiutazó csoportok esetében az utaskíséréshez vagy telepített idegenvezetői léthez nem feltétlenül.

Az idegenvezetéshez nyelveket kell beszélni és remek problémamegoldó készséggel kell rendelkezni. Az esetek többségében az igazi feladat az utazók problémáinak kezelése és nem a látnivalók bemutatása – empatikus képesség tehát alap. Hatalmas előny, hogy pénzért lehet világot látni. Miért pont fiataloknak? A csoportok hazai fogadásán felül a többi tevékenység nem túl párkapcsolat- és családbarát dolog, akkor lehet jól keresni, ha az ember sokat dolgozik, ami azt jelenti, hogy sokat van távol – itt nem csak képletes a távollét, nem azt jelenti, hogy késő este ér haza valaki a munkából, hanem azt, hogy hónapokig adott esetben egyáltalán nem.

Futárkodás

A COVID után jelentős mértékben megnőtt a futárok utáni kereslet. Egyre többen végzik otthon munkájukat, általánossá vált az online vásárlás, széles körben elterjedt az étel házhoz rendelés. Mind-mind azt jelenti, hogy egyre több emberre van szükség, aki valóban el is juttatja a csomagokat rendeltetési helyükre.

A futárkodás előnye, hogy semmilyen képesítést nem igényel, teljesen kötetlen a munkaidő, elég hozzá egy bicikli meg egy okostelefon és már lehet is kezdeni. Mivel minimális a kommunikáció a partnerekkel és megrendelőkkel, akár az ország nyelvének ismerete nélkül is végezhető. Hátránya, hogy nagyobb bevételhez sokat kell dolgozni (rossz időben is), mivel a bérek alacsonyak.

Fotós

Fényképezni sokan tudnak mindenféle eszközzel, de ettől nem válnak fotóssá. Jó felszerelés és tudás ugyanakkor bárki számára elérhető lehet, ezután pedig aránylag könnyű referenciákat készíteni korábbi fizetős megrendelések nélkül is. Nem a végzettség számít, hanem a munka minősége. Fotósra a legtöbb eseményen szükség van, nem lehet mindig egy ismerőst megkérni erre, pláne ha biztosak akarunk lenni a minőséget illetően.

A fotózás előnye, hogy nem egy megterhelő munka. Hátránya, hogy a felszereléseket be kell szerezni, amik drágák. A tevékenység időigényes és a megrendelőhöz kell igazodni: nem titok, általában akkor lesz szükség a fotós munkájára, amikor mindenki más pihen. Másodállásnak remek, főálláshoz viszont keményen kell dolgozni.

Korrepetálás

Ha valamilyen tantárgyból jók vagyunk, esetleg előny is, ha folyamatosan karban is tartjuk a korábban megszerzett tudást, akkor a korrepetálás jó kiegészítő tevékenység lehet egyetem alatt. Saját készségeink is fejlődnek általa, amiket felhasználhatunk későbbi munkáink során. Nem mi mondtuk, de a korrepetálás ritkán bejelentett tevékenység, amiből úgy általában nem fizetnek adót.

Kérdőív kitöltés

Jobb ha erre pénzkereseti hobbiként, mintsem vállalkozásként tekintünk, de egy pontot megér a felsorolásban. Több platform is kínál több-kevesebb (félreértések elkerüléséért: ez egy szófordulat, mindig keveset kínálnak) pénzt felmérésekben való részvételért. Előnye, hogy nagyon könnyű, semmilyen képzettséget nem igényel, naponta néhány 10 percet igénybe vevő tevékenység. Szóval ha az Insta, TikTok, Facebook helyett reggel a buszon kérdőíveket töltögetünk ki, azért fizetnek.

Bébiszitter

A rohanó, kétkeresős családmodellben gyakran van szükség a gyerekek felvigyázására és kisebb feladatok elvégzésére. Akár rendszeres tevékenységről, akár eseti jellegről van szó, aránylag jó kereseti lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnek gyerekekkel foglalkozni. Vállalkozásszerűen is űzhető, ahol a feladat egy megfelelő méretű törzsközönség elérése, ahol várhatóan ajánlásokkal tudunk majd újabb megbízásokat szerezni.

Kiemelkedően fontos a munka végzéséhez a felelősségtudat, a türelem és a gyerekek szeretete. Főfoglalkozás esetén arra kell számítanunk, hogy sok megbízást olyan időpontokban fogunk kapni, amikor másnak szabadideje van, így megviselheti szociális kapcsolatainkat a munka. Csak olyan területeken számíthatunk megfelelő mennyiségű megbízásra, ami aránylag jómódú.

Okostelefon segítő

Nem tudom hogyan kell ezt beállítani, megváltoztatni. Nem értem miért csinálja ezt. Nem, nem engedi, múltkor csinálta, de most nem. Nagyon lassú. Valamit átállított rajta a gyerek, azóta ilyen. Eltűnt. Ha mondtuk vagy hallottuk valaha a fentieket vagy hasonlókat, nem kérdés, hogy sokaknak lenne arra igénye, hogy segítsenek nekik okostelefonok és kügyük „buta” felhasználóinak.

Sokaknak ciki a segítségkérés ismerőstől vagy egyszerűen nincs is rá módjuk, miközben szívesen letudnák a minden bizonnyal néhány beállítással megoldható problémát még ha fizetniük is kell érte. Ha értünk a mobilokhoz osszuk meg tudásunkat és nem legyünk szívbajosak ezt pénzért tenni. Milyen felület erre a legalkalmasabb vagy személyesen hogyan jutnak el hozzád az emberek? Némi kreatív feladat marad a vállalkozó kedvűeknek is.

Takarítás

Ha valami nem vonzó egy fiatalnak, akkor az a lakástakarítás. Pedig.

A takarítás könnyű fizikai munka, nem igényel nagy befektetést, amire nagy igény van és nem kell hozzá végzettség, sem nyelvtudás. Az időbeosztás rugalmas és a becsülettel végzett munkáért a fizetések is elég jók. Miért fiataloknak? Az előítéletek miatt. A takarítókat be kell engednünk lakásunkba, meg kell bíznunk bennük. Az idősebb és megbízható takarítók vendégkörébe bekerülni szinte lehetetlen, míg a kapacitással bőven rendelkező idősebb takarítók esetében mindig ott motoszkál a kérdés, miért is marad ő „csak” takarító és miért is „ér rá” ilyen piacon. Kedves, fiatal, lendületes takarítókra nagy igény van. Szuper előny, hogy akár párosan is végezhető egy baráttal vagy társunkkal.

DJ

A komolyabb bulikhoz elengedhetetlen, hogy valaki gondoskodjon a zenéről, nem lehet mindig a Spotify-ra támaszkodni. A lemezlovas bizony még ma is talál munkát és egy-egy este nem is keres rosszul. Hátránya, hogy a felszerelésben be kell fektetni, miközben a tevékenység alapvetően csak másodállásnak, hétvégi munkának fogható föl, néhány kivételes esettől eltekintve.

Edző

Ha szeretsz sportolni, tájékozott vagy az edzésterveket illetően és emellett kellően empatikus is vagy segíthetsz másoknak is jobb formába kerülni. Legyen szó online edzésekről, videós tartalmakról, kiscsoportos foglalkozásokról a közeli parkban, személyi edzésről vagy egy amatőr csapat felkészítéséről némi pénzkereseti lehetőség is rejlik a feladatban.

Előnye, hogy azt csinálhatjuk, amit kedvelünk, kiszámítható, tervezhető időben bekövetkező foglalkozás és nem igazán igényel anyagi befektetést, de tapasztalatot és háttértudást igen.

Ingatlanügynök

Irgalmatlan mennyiségű ingatlanügynök közül kevesen csinálják igazán jól. Nem igényel komolyabb pénzbeli ráfordítást, a jutalékos fizetések a jó megélhetés lehetőségét éppúgy felvillantják, mint a nevetségesen alacsony kereseteket. Ha van befektethető időnk, érdemes egy próbát tenni, lehet mi leszünk azok, akik sikerre visszük a szakmát.

Tesztelj bármilyen ötletet

Van egy ötleted? Meg tudod csinálni? Tudsz rá forrást? Legális? Akkor hajrá! Fiatal vagy, nincs veszteni valód, tapasztalatot pedig tuti nyerhetsz. A legjobb ötletek és vállalkozások alapítói nem mások nyomdokait követték.

Melyek a legjobb online vállalkozás ötletek?

Sokakban akik vállalkozni szeretnének már fel sem merül más lehetőség, mint az online piacra való betörés valamilyen szolgáltatással vagy új termékkel. A internetes jelenlét alapkövetelmény minden vállalkozás számára, de a csak online vállalkozások mennyisége és forgalma is folyamatosan nő. Ennek elsődleges oka az aránylag alacsony indulási költségek miatti alacsonyabb kockázat és az a tény, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hányada is internetes megoldásokban gondolkodik. A gyors növekedés nagyobb versenyt, ugyanakkor folyamatosan nyíló újabb lehetőségeket is tartogat, ezek közül válogattuk ki a legjobb online vállalkozási ötleteket.

Az online vállalkozás indítása olyan társadalmi rétegek teljes értékű érvényesülését is magával hozza, akik a hagyományos munka világában hátrányokkal indulnak. Az e-kereskedelem és szolgáltatások körében egy mozgássérült vagy siket ugyanolyan módon érhet el sikert, mint egy ép vállalkozó.

Webáruház alapítás

Az e-kereskedelem előnyeinek kiaknázása a legklasszikusabb online vállalkozási ötlet. Egy webáruházat lehetséges kiegészítő tevékenységnek is felfogni, de akár főállásként is helytálló vállalkozás. A webáruházzal sok teendő van, ha passzív jövedelemre vágyunk, másfelé kell keresgélni.

Egy webáruház üzemeltetése sokrétű feladatokkal jár a logisztikától a marketingen át az ügyfélszolgálati kommunikációig. Ebből következően változatos a munka, de egyben folyamatos is. Az induló termékkészlet beszerzése komolyabb befektetést igényel és a webáruház működtetésének is van egy szemmel látható és pénztárcával érezhető havi üzemeltetési költsége. Előnye, hogy az e-kereskedelem valóban egy kapitalista versenypálya, amiben a legrátermettebb érvényesül a legjobban, senkit nem érdekel mit csináltunk korábban vagy mihez milyen végzettségünk van.

Dropshipping

A dropshipping egy értékesítési modell, aminek megjelenési formája szintén egy webáruház. Ebben a modellben nem birtokoljuk a termékeket, nem kell a logisztikával foglalkoznunk, kizárólag a marketing és az értékesítés a feladatunk. Az eladott termékek után jutalékot kapunk.

A webáruházzal szemben előnye, hogy jóval kevesebb befektetést igényel és működtetése is egyszerűbb. Ezzel párhuzamosan kevesebb kontrollunk is van termékeink és megbízható üzemelésünk felett valamint a bevételek is jelentősen alacsonyabbak. A dropshipping főállás, tanulmányok mellé tökéletes, illetve remek tanulóterep egy igazi webáruház alapítása előtt.

Keresőoptimalizálás

Rengetegen gondolkodnak webáruház alapításán? Ez egyet jelent: sok szolgáltatásra lesz szükségük a működéshez az online térben. Az egyik ilyen a keresőoptimalizálás vagy népszerű nevén SEO, aminek célja, hogy adott kulcsszavakra a megbízó oldalát minél előkelőbb helyen listázzák az olyan keresők, mint a Google. Sokan maguknak végzik ezt a tevékenységet és még többen rábízzák szakemberre.

SEO szakemberré válni nem ördöngösség, de folyamatos tanulást és kísérletezést jelent. Kifejezetten olyanoknak való, akik szeretik, ha munkájuknak egyértelmű visszajelzése van. Ez inspiráló is, másrészről nem lehet lazsálni, ha nem jönnek az eredmények, a partnerek is mást keresnek. A keresőoptimalizálás tökéletes munka digitális nomádoknak is: mindegy, hogy honnan csináljuk, csak csinálnunk kell.

WordPress szakértő

Az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer a WordPress, ami számtalan lehetőséget tartogat. Céges bemutatkozó oldalak, blogok, webáruházak egyaránt működnek rajta, napjaink internetének egyik alapköve. A rendszer kitanulása weblapkészítéshez és üzemeltetéshez is remek befektetés.

WordPress tudással könnyen lehet saját vállalkozást indítani, de keresett a szaktudás számos nagyobb vállalatnál is. Így ha az önállóság nem sikerült, semmit sem veszítettünk befektetésünkön, szinte biztos az elhelyezkedésünk.

Virtuális asszisztens

Azzal, hogy sok vállalkozás fő működési területe az online tér, nem tűntek el azok a napi feladatok, amiket egy hagyományos vállalkozásnak egy irodában kellene ellátnia. A virtuális asszisztens aktuális munkakörétől függően személyi asszisztenciát nyújthat (e-mailek kezelése, adatrögzítés, naptárkezelés, szervezési feladatok), de speciális szakmai asszisztenciára is van igény (pénzügyi feladatok, számlázás, utalások rögzítése, ellenőrzések, beszerzések intézése, árajánlatok kérése vagy adása stb.). Gyakorlatilag minden olyan feladatot elláthat, amit egy hagyományos irodai munkatárs ellátna.

A munka előnye, hogy nem kötött helyhez, de általában időhöz igen. Gyakran teljes állást és jó fizetést kínál. A jó munkakapcsolat alapja, hogy a feladatköröket, a teljesítés és elszámolás módját előre és pontosan tisztázni kell.

Hirdetéskezelés

Előfordul, hogy a virtuális asszisztens feladata, de önálló tevékenységként is megállja a helyét, ha hirdetéskezelőként kínáljuk szolgáltatásainkat. Folyamatos tanulás, a kampányok nyomonkövetése és felelősségteljes munkavégzés vezet a sikerhez. Önálló tevékenységként inkább másodállásnak jó, ugyanakkor nincs befektetés és bárhonnan végezhető.

Online marketing ügynökség

Látjuk mire van szüksége egy online üzletnek és értjük mögötte a feladatokat, ugyanakkor inkább szerveznénk azokat, mintsem napi több órában foglalkoznánk velük. Gyűjtsük magunk köré a legjobb szövegírókat, hirdetéskezelőket, marketing gurukat és keresőoptimalizálókat, lehetőleg legyen a tarsolyunkban néhány WordPress szakértő és webdizájner is és vágjunk bele.

Folyamatos üzletszerzés, kooperáció és ellenőrzés, valamint a mindenhol is besegítést vár ránk, ha marketing ügynökségben gondolkodunk. A fejlődés – szakmai és anyagi téren is – valószínűsíthető.

Számítógépes grafikus

Tanulás, gyakorlás, tehetség és kreativitás kérdése a siker a számítógépes grafikusok között, akik egyre jobban keresett szereplői az online világnak. Előnye, hogy teljesen otthonról végezhető a munka és valamennyi bevételre a fejlődés minden szintjén nyílik lehetőség. Mert alapvetően erre kell készülnünk: a kezdő számítógépes grafikus nem igazán keres jól, miközben az igazán profikat eléggé megfizetik.

Webdizájner

A webdizájner és a grafikus nem ugyanazt csinálja, ezt jó ha az elején tisztázzuk. Önképzéssel és otthoni munkavégzéssel járó vállalkozás, aminek bevételei jelentős részben függnek a meglévő tapasztalatoktól. Előny, ha más szakterületek ismerete is csatlakozik a webdizájnhoz, így könnyebb megbízásokat szerezni.

Kiberbiztonsági szakember

Nem kezdőknek való vállalkozás, miután igen komoly és szerteágazó szaktudást feltételez. Ahogyan növekszik az internetes kereskedelem úgy lesz egyre nagyobb szükség a biztonsági szakemberekre is. Érdemes befektetni a tudásba, mert magas keresetek érhetőek el. Ellentétben sok hasonlónak tűnő feladatkörrel, a biztonsági szakember gyakran nem szabadúszó vállalkozó.

Alkalmazásfejlesztő

Megfelelő tudás megszerzése az alkalmazásfejlesztés alapja is, amivel egy piacképes, bárhonnan végezhető szakmához jutunk. Miközben tudásunkért nagyobb vállalatok is fizethetnek, saját projektjeinket önállóan is forgalomba hozhatjuk. Az internetes piac hatalmas, a jó alkalmazásokat a világ bármely pontjáról megvásárolhatják és használhatják.

Előfizetéses meglepetésdoboz

Amíg az előző néhány ötlet inkább a vállalkozások megalapozását jelentő tudásba fektetésre kínált ötletet, az előfizetéses vagy feliratkozásos meglepetésdoboz egy valósi vállalkozási ötlet. A vállalkozás lényege, hogy az előfizetők meghatározott időközönként kapnak egy ajándékcsomagot, aminek pontos összetétele nem ismert számukra, de a benne lévő termékek összértéke magasabb, mint az előfizetési díj. Érdemes tematikus dobozok összeállításán gondolkodni – szépségápolás, bioélelmiszerek, egzotikus termékek stb.

Előnye, hogy kevés befektetést igényel, hiszen a dobozokat a megrendelés után kell összeállítani. Kellő mennyiségű megrendelés esetén dobozainknak marketing értéke lesz, így az abba kerülő termékeket ingyen is beszerezhetjük. Folyamatos munkavégzést, jó kommunikációs képességeket és jó érzékű válogatást igényel a feladat, ami sok tekintetben nem az online térben zajlik.

Piackutató

A piackutató feladata, hogy a termékek és szolgáltatások bevezetése előtt felmérje a létező keresletet vagy éppen hiányát, elemezze a konkurencia hasonló, helyettesítő termékeinek piaci szerepét. Összetett, sokrétű feladat, ami sok tekintetben tapasztalaton alapul.

Az online piackutató keresett személy, elsősorban a nagyobb vállalkozások foglalkoztathatnak önálló, független kutatókat. Hátránya, hogy az érvényesülés alapja az elismertség, amit csak hosszú és kitartó minőségi munkával lehet megszerezni.

Polókészítés

Polók tervezésére és online értékesítésére több platform is alapult. Remek kísérletező, inspirációt adó tevékenység lehet, amiből kis mellékes is származhat. Nem igényel semmilyen anyagi befektetést, cserébe a haszon se nagy.

Tanítás

Online kurzusokra egyre nagyobb igény van, a COVID alatt rengetegen fedezték fel a tanulásnak ezt a módját. Ha bármilyen szakterülethez értünk és át szeretnénk adni annak tudását érdemes lehet róla rövidebb, közérthetőbb videókat készíteni vagy élő kurzusokat hirdetni. Nem minden kurzus szolgálja önmagában a bevételszerzést, bizonyosokat arra lehet felhasználni, hogy a legfontosabb termékünket – például egy hosszabb tanfolyamot – népszerűsítsen, bemutasson.

Elsősorban időt kell befektetnünk, de olyan témával foglalkozhatunk, amihez értünk és amit szeretünk. A bevétel mértéke ingadozó, elsősorban kiegészítő jövedelemként tekinthetünk rá ha más kapcsolódó online tevékenység nem egészíti ki.

Milyen vidéki vállalkozás ötletek vannak?

A vidék esetében a sztereotípiáknak megfelelő vidéki helyzetből indultunk ki: falu vagy kisváros hiányos infrastruktúrával, korlátozott fizetőképes kereslettel, de gyakran kertvárosias beépítéssel vagy jelentősen olcsóbb ingatlanárakkal.

Őstermelő

Kényelmes dolog szolgáltatásokat közvetíteni és nem konkrét terméket előállítani, de utóbbi szépségét és jövedelmezőségét is egyre többen ismerik fel. Őstermelőként saját terményeinket nagyon kedvező adózási feltételek mellett, de csak lakóhelyünk környezetében értékesíthetjük is. A munkaidő nem órához kötött, hanem a növények igényeihez. Helyben végezhető tevékenység, ami kiegészítő jövedelemforrást ad, de nagyobb volumenben akár a megélhetést is biztosíthatja. Hátránya, hogy a mezőgazdaság mindig több fajta változónak kitett, így kockázata jelentős. Érdemes más vállalkozási tevékenységekkel kombinálni, akár úgy, hogy a házastárs egyik fele őstermelő, másik fele vállalkozó, így bizonyos keretek között optimalizálható az adózás is.

Termékfeldolgozó

Nem csak termelni érdemes, de a terményeket helyben feldolgozni is. Aránylag kicsi anyagi, de jelentős időbefektetést igénylő tevékenységek. Megbízható élelmiszerekre és alapanyagokra (lekvárok, szörpök, krémek) vidéken is van kereslet, nem csak a fővárosban. A termékfeldolgozó egyben kevésbé kitett az időjárás szeszélyeinek, hiszen vásárolt alapanyagokkal is működőképes.

Helyi termékek boltja

A helyi termékek értékesítése sokszor jelent nehézséget, mivel a termelőnek nem marad ideje, hogy azokkal piacra járjon vagy házaljon a kereskedőknél. Az őstermelők nem nyithatnak webáruházat, így ők az online piacról kiszorulnak. A vásárlók pedig nem látogatják végig az összes termelőt azért, hogy néhány kedvelt terméküket időszakosan beszerezzék.

Ezt a hiányt tudja orvosolni a helyi termékek boltja, ami akár fizikai üzlet, akár webshop is lehet. Mindkettő befektetésigényes, de az esetek többségében megtérülő vállalkozás.

Marketing tanácsadás

Sok esetben az eltérő szokások és életritmus miatt a legfrissebb marketing fogások és trendek lassabban érnek el a gyakorlatban vidékre, mint a nagyobb gazdasági központokba. Kezdő marketingesként a kisebb kereslet mellett is úttörőek és sikeresek lehetünk, ha a vidéket célozzuk szolgáltatásunkkal.

Hátránya, hogy minél kisebb a település, annál inkább személyes kapcsolatokon múlik az üzlet, így jelen kell lennünk, nem végezhető csak online térben a tevékenység. Ebből következően a hagyományos offline marketing eszköztárával is tisztában kell lennünk.

Vendéglátás

Szálláshelyre mindenhol szükség van. Mindenhol van egy túraútvonal, egy közeli látnivaló, de ha más nem érkezhet olyan rokon vagy barát látogatóba, aki nem akar a családnál aludni. Szálláshelyet tehát érdemes üzemeltetni ott is, ahol a turizmus nem jelentős.

Az igényeket kell megfelelően felmérni és a szálláshelyet annak megfelelően kialakítani. Más lesz az igénye a bakancsos turistáknak és a külföldről hazalátogató rokonoknak, mint ahogyan máshol kell megjeleníteni szálláshelyünket is. A turizmus fő célpontjaitól távol eső helyeken is kiegészítő bevétel forrása lehet a szálláshely biztosítása.

Kertgondozás

Vidéken gyakori, hogy az idősödő lakosság egyre kevésbé tudja ellátni az összes feladatot a kertekben. Az elnéptelenedett házak örökösei sem szeretnék, hogy az udvar teljesen elvaduljon. Különböző mértékű segítségre gyakran van szükség és elég sokszor van rá fizetőképes kereslet is.

Hátránya, hogy általában nem a könnyebb munkákra keresnek segítséget az emberek, előnye, hogy szabadban végezhető és nem online tevékenység.

Egyedülállók segítése

Végtelenített mennyiségű igény van rá vállalkozási alapon is. Ez utóbbin azt értjük, hogy nem a szociális háló hiányosságait kívánjuk rászorultsági alapon pótolni, hanem egy szolgáltatást nyújtani a fizetőképes ügyfelek számára. Maga a tevékenység rendkívül szerteágazó lehet, az ügyfelek konkrét kéréseinek megfelelően.

Előnye, hogy más embereknek segíthetünk, másrészt sem fizikailag sem lelkileg nem könnyű munka. A fizetések nem magasak, de főtevékenységként is megélhetést biztosíthatnak.

Személyszállítás

Vidéken problémát jelenthet a tömegközlekedés kiszámíthatatlansága, ritkasága vagy akár teljes hiánya. Személyszállításra tehát megéri szakosodni és vidéken a taxiengedélyek kiváltásáért sincs akkora harc. Befektetésigényes, hiszen egy autót meg kell vásárolni és fenn kell tartani. A kereslet ingadozó, de a nagyon apró települések kivételével folyamatosan jelen van.

Állatbarát hely

Egyre több háziállatot tartunk minden méretű városban, miközben vidéken nagyon kevés olyan hely van, ahova kedvenceinkkel együtt el lehet menni. Coworking kávézó, üzlet, bár ahova jöhet a kutya is közepes méretű településeken már hiányzik. Legyen valamilyen kiváló termékünk mellé és a közeli városból is át fognak hozzánk ruccanni néha a kutyások. Hátrány a nagy beruházási igény.

Fodrász

Fodrászra mindenkinek szüksége van, vidéken mindez még üzlet nélkül is remekül működik. A szakmát ki kell tanulni, majd házhoz menő fodrászként kínálhatjuk szolgáltatásunkat. Akkor is működik, ha nem a településen élünk, hanem „menetrend szerűen” vagyunk elérhetőek az egyes településeken. Egy autó fenntartása nem kerül többe, mint egy üzlet bérleti díja a városban.

Bulihelyszín

Legyen lehetőleg mindentől kellően messze, de tömegközlekedéssel még éppen elérhető helyen. A helyszín biztosítsa az alapokat, legyen hol aludni, főzni, szabadban lenni és fedett helyen a többi a társaság dolga. Bulihelyszínre mindenhol szükség van, de vidéken jóval olcsóbb kialakítani, mint a városokban.

Hátránya a beruházási költség és a nem feltétlen konfliktusmentes kapcsolat a szomszédokkal vagy éppen magukkal a bulizókkal. A befektetés után komolyabb munka nélkül egészen szép bevétel is elérhető.

Apró problémamegoldó

Már a városokban is probléma, hogy sok apró tevékenységre nincs szakember vagy segítő kéz. Ez a kisvárosokban vagy falvakban sokszor hatványozottan jelentkezik: a hidegburkoló néhány csempe kijavításáért nem utazik annyit, egy alkatrész vagy eszköz beszerzéséért a megyeszékhely szélén lévő nagyáruházba kellene elugrani, de nincs mivel és folytathatnánk. Olyan ezermesterre, aki bármiben segít nem csak szerelésben van igény. A sokszor berögzült problémakezelésre nyújtott alternatívákkal (webáruházból rendelés, önképzés a konkrét feladat megoldásához) pedig akár mindenki számára nyereséges megoldást kínálhatunk.

Előnye, hogy ha jól csináljuk mindenért minket fognak hívni és így viszonylag fix megélhetésünk lehet olyan településeken is, ahol kevés a munkahely. Hátránya, hogy csak kis jutalékokkal lehet dolgozni, így sokat nem fogunk keresni.

Éjjel-nappali élelmiszer kiszállítás

Ha este elfogy a sör a vendégházban alvóknál, akkor nincs megoldás. Egy mirelit pizzáért is fizetnének több ezret csak lenne valami. Ha nem szoktunk alkoholt inni, éjjeli élelmiszer kiszállítást vállalhatunk egy nagyobb területen. Fagyasztóra, szakszerű tárolóhelyre, egy autóra és néhány engedélyre lesz szükségünk. A bevétel alkalmanként fog jelentkezni, de a céges bulin senki nem fogja megkérdezni miért volt kétszer annyi a sör, mint a helyi kocsmában. A szolgáltatást kombinálhatjuk nappali normál áras kiszállítással azon településekre, ahol nincs helyi bolt vagy az időseknek megterhelő eljutni oda.

Nyaralókezelés

A vidéki nyaralók ellenőrzése, alapvető rendben tartása, esetleg időszakos kiadásának kezelése folyamatos tevékenységet adhat olyan helyszíneken, ahol több üdülő is található.

Előnye, hogy folyamatos bevételi forrás, hátránya, hogy helyszíni jelenlétet igényel változatos időpontokban, amit nem mi határozunk meg. Beruházási igénye alacsony.

Kutyapanzió

Minőségi kutyapanzióból óriási hiány van az országban, ezért akkor is működhet, ha nincs teljesen ideális helyen. Ha megfelelően bánunk a ránk bízott állatokkal és minőségi szolgáltatást nyújtunk, a napidíjak is elég magasak lehetnek, akár egy vendégház bevételét is meghaladhatja a kutyapanzió forgalma.

Beruházás igénye nagy, fenntartása folyamatos helyszíni munkát igényel, ugyanakkor a kereslet óriási és gyors megtérülésre lehet számítani.

Milyen vállalkozás ötletek vannak külföldről?

Előfordul, hogy tanulmányok, családi kapcsolatok vagy kitelepülés vágya miatt keresünk olyan vállalkozási formát, ami megtartja a kapcsolatot Magyarországgal, de kintről is végezhető. Azaz különösen olyan vállalkozási ötletekre koncentráltunk, ami ennek a kettős helyzetnek az előnyeit próbálja meg kiaknázni és nem egyes országok piaci elemzéseibe próbáltunk belebonyolódni. Nézzük a legjobb vállalkozás ötleteket azok számára, akik ki is települtek, meg kicsit nem is.

Nyelvtanítás

A nyelvtanítás a vázolt helyzetben többfajta irányban is remekül működik. Az anyanyelvi környezetben tökéletesedő saját tudásunkat átadhatjuk online az otthon maradtaknak vagy akár hagyományos keretek között az országba érkező, de a nyelvet nem beszélő magyaroknak. Bizonyos esetekben a magyar nyelvet is taníthatjuk már kint felnövő, de a jövőben családi kapcsolatokat anyanyelven ápolni kívánó fiataloknak.

A nyelvtanítás előnye, hogy mi is gyakorlunk, sok platform nem két komolyabb végzettséget a nyelvtudás mellé. A munkavégzés ideje és helye teljesen szabadon választható, rendszeresen dolgozva sok visszatérő diákkal akár megélhetésünk alapja is lehet.

Fordítás

Minél több nyelvet és minél pontosabban beszélünk annál jobban tudjuk kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. Sokan keresnek európai kis nyelvek esetében is anyanyelvi fordítót. A munka általában projekt alapú, így a határidőre kell késznek lenni az anyagoknak, de hogy ezen belül mikor és hol dolgozunk, az mindegy.

Beszélgetés

Ha semmilyen tanári képesítésünk nincs és affinitást sem érzünk magunkban a tanításra még akkor is kereshetünk pénzt nyelvtudásunkkal, ha csak beszélgetünk. Több oktatásra specializálódott honlapnak van olyan funkciója, ahol képesítés nélküli nyelvismerők kínálják fel a gyakorlás lehetőségét azzal, hogy beszélgetőpartnerek lesznek a meghatározott nyelven.

Teljesen szabad időbeosztás mellett egyáltalán nem megterhelő tevékenység, ami remek kiegészítő jövedelem lehet külföldön élők számára. Nincs befektetés, maximum egy regisztráció.

Külföldi termékek boltja

Sok olyan országspecifikus termék van, amit könnyebben, jobb áron, szélesebb választékban lehet az adott országban beszerezni, mint máshol. Erre alapozott webáruház vagy Magyarországon nyitott hagyományos üzlet is jó vállalkozási ötlet lehet.

A beruházás jelentős része a fizikai bolt és a logisztika megszervezése, valamint egy alap árukészlet beszerzése.

Magyar termékek boltja

A fentihez hasonló logikával a külföldön élő magyarok szokásainak és nosztalgiájának kiszolgálására lehet magyar boltot alapítani. Ne csak élelmiszerre koncentráljunk.

Miközben a vállalkozás sokszor egyszerűbb külföldön, a fizikai bolt létrehozása – ha ebben gondolkodunk – nagyobb beruházást igényel. Mind a két esetben – magyar termékek boltja külföldön vagy külföldi termékek boltja idehaza – a webáruházat ott érdemes alapítani, ahol kedvezőbb az adózás és olcsóbb a fulfillment.

Kitelepülés segítés

Sok vállalkozási ötlet alapszik a megszerzett tudás átadásán. Maga a kitelepülés is egy sok buktatóval járó folyamat. Ha mi könnyen és sikeresen is vettük az akadályokat, ez másnak nem biztos, hogy ennyire könnyű. Tanácsadással, fordítással, ügyintézési segítséggel könnyíthetjük meg dolgukat és tehetünk szert jövedelemre.

Elengedhetetlen a mindenhol változó jogszabályok és körülmények nyomon követése. Azért mert mi egy fajta szabály alapján települtünk ki, másra vonatkozhat más vagy a szabály változhat. Folyamatos tájékozódás, jó kommunikációs képesség alap, de anyagi befektetés nem sok szükséges.

Első lakás biztosítása

A fenti kérdéskör egyik kiemelkedő problémaköre az első lakás és lakcím megszerzése azoknak, akik maguk, kapcsolatok nélkül vágnak bele a kitelepülésbe. Sokszor olyan papírok szükségesek a lakásbérléshez, ami az újonnan érkezőknek még nem állnak rendelkezésre.

A lakhatás fizikai és jogi biztosítása az új betelepülők számára akár jövedelmező üzlet is lehet és a piacinál picit magasabb ár is elérhető. Igaz ebben valamivel nagyobb kockázat is van. A beruházási igény mindenképpen jelentős.

Székhelyszolgáltatás

Nem csak emberek, hanem cégek is kivándorolnak. Jogilag nyilván új cégekről van szó. Olyan székhelyszolgáltatás, ami szükség esetén ki tud egészülni jogi tanácsadással vagy könyveléssel nagy segítséget jelenthet és így számunkra bevételt hozhat.

Elsősorban nekünk kell folyamatosan tájékozódni a jogszabályokat illetően és megfelelő környezetet létrehoznunk. A székhelyszolgáltatás üzemeltetése folyamatos, de nem feltétlenül teljes állást igénylő feladatunk lesz.

Alkalmi árus

Még mindig az előző fogalomkörnél maradunk. Vállalkozások kitelepülése, külföldi alapítása előtt gyakran tesztelnék élesben is a piacot a vállalkozók. Ezt legkönnyebben vásárokon, időszakos rendezvényeken, expókon tudják megtenni, ahol szükségük lehet a helyi viszonyokat is ismerő munkaerőre, akit nem feltétlenül Magyarországról szeretnének kiutaztatni.

Időszakos munka projekt alapon, időnként jó fizetésért, néha viszont tevékenység nélkül maradhatunk.

Ingatlan-keresés

A kitelepülésnél nagyon sokan információs hiányban szenvednek. Korábban már írtunk az ingatlanügynöki lét lehetőségeiről, aminek speciális esete lehet ha nyelvtudásunkat és a magyar viszonyokat ismerve próbálunk meg megfelelő lakást keresni a várost alig ismerő ügyfeleinknek. Ráadásul mindezt magyar nyelven.

Beruházási igénye kevés, a jövedelem a sikeresség függvénye.

Közösségépítés

A külföldi magyarság körében is van igény közösségi élményekre. Lépjünk elsőként és kezdjük el mi ezek szervezését, ha környezetünkben még nincs ilyen. Nem minden rendezvényből lehet bevételt csinálni, de sokból jól jöhetünk ki, értékes kapcsolatokra tehetünk szert és komolyabb beruházás nélkül, de rengeteg munkával nem csak egy közösséget, de egy anyagilag sikeres vállalkozást is felépíthetünk.

Gyermekfoglalkozások

A közösségépítés speciális fajtái a különböző korcsoportok számára szervezett foglalkozások. Sokkal precízebb szervezést igényelnek, ugyanakkor egyértelműen végezhető üzleti alapon. Hátárnya, hogy csak olyan közösségben éri meg, ahol elég sok magyar él, köztük olyanok is, akik szeretnék, hogy gyerekük magyar nyelvi közegben is találjon barátokat.

Anyanyelvi ápolás

A kitelepülők gyakran szembesülnek azzal, hogy idősebb hozzátartózójukról is gondoskodniuk szükséges. Ennek gyakran az a következménye, hogy rokonukat is kiköltöztetik. Ápolóból mindenhol hiány van, ha pedig ehhez még speciális nyelvismeret is szükséges akkor különösen. Helyhez és időhöz kötött fizikai és szellemi munka egyaránt, ugyanakkor aránylag jó kereseti lehetőséget nyújthat.

Szállítás

Bizonyos országok és Magyarország között a nagy futárcégek erős versenyben olcsó és gyors szolgáltatásokat nyújtanak. De nem mindenhol. A tagoltabb földrajzi adottságú (például Görögország) vagy periferikusabb (például Írország) földrajzi helyzetű országokban versenyképes lehet egy menetrend alapján közlekedő csomagszállító vállalkozás létrehozása még a nagy multik ellenében is. Hátránya, hogy sok utazással és jelentős beruházási költségekkel jár.

Éjszakai műszak

Nem csak a szomszédos országokba vándorolnak ki magyarok, hanem távolabbra is. Egyes esetekben remekül kihasználható az időeltolódás és kényelmes időpontban tudunk online is végezhető szolgáltatásokat nyújtani akkor, amikor itthon éppen éjszaka van. Éjszakai ügyfélszolgálatok hívásai és e-mailjei viszonylag könnyen kezelhetőek egy kellemes délelőttön Baliról.

Melyek a legjobb vállalkozás ötletek, ha kevés pénzünk van?

Ha nincsen befektetni való anyagi erőforrásunk, akkor saját szaktudásunkat és időnket tudjuk jövődelem termelésre felhasználni. Néhány ötlet csak kiegészítő jellegű vállalkozásnak jó, de nem egy olyan van, amiből akár meg is lehet élni. Semekkora vagy minimális anyagi befektetést igénylő vállalkozási ötletek következnek.

Tanácsadás

A legkézenfekvőbb, hogy ha valamihez értünk, akkor a tudást osszuk meg másokkal. Online konzultáció kínálása akkor tud bevételt hozni, ha ingyenes tartalmakkal előtte meggyőzzük az ügyfeleket arról, hogy hasznos információkkal tudunk számukra szolgálni.

Segítség az ápolásban

Szinte mindig és minden téren szükség van otthon ápolási segítségre. Tehát ha a segítő munka nekünk való, akkor nem kérdés, hogy fogunk találni keresletet, igaz a jövedelem nem lesz magas.

Kutyaszitter

Miután – különösen a nagyvárosokban – kevés és drága a kutyapanzió, miközben egyre több négylábú él köztünk, így a kutyaszitterekre, akik nem csak megsétáltatják az ebet, hanem órákra, akár napokra is vigyáznak rájuk egyre nagyobb a kereslet. Miután mi vállaljuk el a feladatokat, így elég nagy szabadságunk lehet a munkavégzés mellett.

Sírgondozás

Kis beruházás igényű, nem túl nehéz fizikai munka. Sokan nem tudják egész évben gondozni szeretteik sírját, miközben szívesen áldoznak egy kisebb összeget arra, hogy mindig legyen rendben a sír környéke és rendszeresen kerüljön ki friss virág is.

Szövegírás

Ha megadott témákról nem okoz nehézséget hosszan és változatosan írni, akkor a szövegírás jó bevételi forrás lehet. Keresőoptimalizálással foglalkozók és marketing ügynökségek egyaránt foglalkoztatnak szövegíró alvállalkozókat. A munka legnagyobb előnye a teljes szabadság.

E-könyv írás

Az elektronikus kiadványok készítése szinte költségmentes, mindeközben megteremti annak az esélyét, hogy publikálhassunk és akár értékesíthessük is írásunkat.

Lakáskezelés

A befektetési céllal vásárolt lakások kiadásának kezelése, a bérlő megtalálása majd később vele a kapcsolattartás, illetve a lakás üzemeltetéséhez kapcsolódó teendők intézése a feladata egy lakáskezelőnek. Néhány lakás nem hoz elég bevételt, de nincs is sok munka vele, több laksással már bőven lesz munkánk, igaz bevételünk is ugyanígy nő.

Stock fotós

A stock fotós széles körben felhasználható fényképeket készít és alacsony áron értékesít. Tehát nem megbízása alapján készít fényképeket, hanem pont fordítva, előbb elkészül a fénykép, amit akár többen is megvásárolhatnak és használhatják illusztrációként.Több platform is népszerű. Kiegészítő bevétel szerzésére alkalmas, akár alkalmanként, időszakosan is végezhető tevékenység.

Ezermester

Egy lakótelepen már az is gondot okoz kinek van ütvefúrója. Mesterember kell egy csapszereléshez. Az apró dolgokat irreálisan magas áron végzik el a szakemberek. Érdemes könnyen körülhatárolható, kicsike, de sűrűn lakott területen kínálni változatos, fix áras javítási munkákat. Alacsony bekerülési költség mellett szinte garantált a megbízások tömege. Nagy eséllyel a kedvező KATA adózás is maradhat, hiszen lakossági ügyfeleknek szóló ajánlatokról van szó.

Közös képviselő

Jó kommunikációs képesség, magas stressztűrés és empátia a lakógyűlésekhez és alapos jogismeret és határozott, hatékony fellépés az ügyintézés során: ezek egy jó közös képviselő ismérvei. Mellékállásként néhány társasházzal már el lehet indulni, de teljes állást kínáló vállalkozássá fejleszthető a tevékenység. home office lehetséges, de időhöz kötött, helyben végezhető munka.

Könyvelő

A szakmaválasztásnál a könyvelő mindig jó ötlet. Otthoni, határidőkhöz kötött, de saját időbeosztással végezhető tevékenység, ami a jogszabályok folyamatos figyelését és kiemelkedő precizitást igényel.

Szobakiadás

Ha van saját lakásunk, akár egyetlen szobáját is kiadhatjuk időszakosan. Hazánkban csak a teljes lakások turisztikai célú kiadása terjedt el, pedig bőven van tere és kereslete a turisztikai célú szobakiadására is, elsősorban a drágább szálláslehetőségeket kínáló városokban. Inkább kényelmetlenséget okoz, mintsem nagy beruházási igénye lenne – mármint ha a lakás adott.

Életvezetési tanácsadás

Az életvezetési tanácsadás nyújtása és igénybevétele ismét divatos és megszokott lett, csak most coachingnak hívjuk a tevékenységet. Konkrét végzettséghez nem kötött, de mindenképpen érdemes pár tanfolyamot elvégeznünk ahhoz, hogy valóban sikeresek lehessünk és az ügyfelek is hozzánk forduljanak.

Kertész

Akik nem riadnak vissza a fizikai munkától, a kertészet nem feltétlenül nagy beruházás igényű tevékenység. Arra azért készüljünk, hogy várhatóan nem nárciszokat kell ültetnünk, hanem farönköket kiásnunk. Jómódúbb, elővárosi területeken van rá legnagyobb igény.

Online jog

A rengeteg online vállalkozás közül kevesen foglalkoznak mélyrehatóbban a jogokkal, pedig az adatkezelés, fogyasztóvédelem, engedélyek beszerzése számos jogi kérdést vet fel. A kifejezetten e-kereskedőkre szakosodott jogi tanácsadásnak van kereslete, ha összefogunk egy könyvelővel, akkor egy átlag webáruház szinte minden kérdésére választ tudunk adni.

Milyen vállalkozás ötletek vannak kifejezetten nőknek?

Minden eddig felsorolt vállalkozás nőknek is szól, mint ahogyan a most összegyűjtöttekből sincsenek a férfiak kizárva. A gyűjtés egyrészt a nőknél meglévő tapasztalatokra alapoz, másrészt hát bizony a sztereotípiákra, amikre a fogyasztók egy része is alapoz. Ha már (sajnos) léteznek, használjuk ki őket és keressünk rajtuk pénzt.

Óvoda

Az óvodai ellátás hazánkban változó kihívásokkal küzd. Van ahol nincs elég gyerek, van ahol túl sok gyerek van és van ahol nincs elég óvónő. Ha olyan helyen élünk, ahol nincs olyan óvoda, ahova gyerekünket szívesen járatnánk, az is megfontolandó, hogy alapítsunk egyet.

Sok munkával, engedély beszerzésével és beruházási költséggel jár, de ahol a saját tapasztalatunk szerint szükség van ilyen szolgáltatásra, ott más is ezt fogja érezni. Az óvoda pedig akár jó üzlet is lehet a végén.

Sütés, Főzés

Blog, vlog, rendelésre főzés, alkalmi sütemény készítés és még önmagában ugyanerre a vonalra felfűzött számtalan lehetőség. A sütés és főzés akár komolyabb vállalkozás alapja is lehet, de kiegészítő jövedelemforrásnak szinte biztosan alkalmas.

Háziasszony bolt

A nem influenszer által kényszeredetten használt, hanem valóban háziasszony által kipróbált, nem a termék kedvéért létrehozott álproblémát orvosló, hanem valóban a mindennapokat megkönnyítő eszközöket szívesen szerzik be az emberek autentikus és megbízható helyről. Nem igényel nagy befektetést, akár egy jól pörgetett facebook oldal vagy csoport is simán megfelelhet.

Babaholmi kereskedés

Ennek szükségességét egy várandósság alatt és a gyereknevelés során alighanem mindenki megtapasztalja. Márpedig a tapasztalat kifejezetten segít az üzlet sikerében. Akár használt, akár új babaruhák kereskedelme hasznos és jövedelmező üzlet lehet, igaz van bőven beruházási költsége is.

Kézzel gyártott ékszerek

A kevés és rendszertelenül rendelkezésre álló idő kreatív és hasznos, nem utolsó sorban jövedelem szerzésre is felhasználható tevékenysége a kézzel gyártott ékszerek készítése. Dolgozhatunk saját magunknak is, de ha kevésbé nagyratörőek az álmaink, bedolgozhatunk nagyobb vállalkozások keze alá is, akik meghatározott időközönként küldenek számunkra feladatokat. Nem ebből fogunk meggazdagodni, de kiegészítő jövedelemnek ideális lehet.

Esküvőszervező

Az esküvőszervezőt kiemelkedő problémamegoldó képesség, több tevékenység egyszerre való koordinálása, kiváló kommunikáció, empátia és szigorú ellenőrzése a projektnek jellemzi, aminek eredménye egy kislány gyermekkori vágyának beteljesülése. Ennél sztereotipikusabban nehéz lett volna ezt leírni, mi is tudjuk, de valahol erről (is) van szó. Az esküvőszervezés sokkal inkább kapcsolati hálókon múlik, mint sem nagy beruházási igénye lenne, ugyanakkor jól jövedelmező tevékenység. Stresszes.

Hangoskönyv-készítés

Van némi technikai beruházási költsége annak, hogy megfelelően tudjuk rögzíteni a magunkat, de könyvek hangoskönyvé változtatása jövedelmező tevékenység. Figyeljünk a szerzői jogokra! Teljesen szabad munkaidő beosztás mellett végezhető.

Programszervezés kismamáknak

Mármint akkor, amikor kiszabadulnak. A kismamák igényeit legjobban azok ismerik, akik átélték a helyzetet. A gyerekmentes néhány óra, amíg az apa vagy a nagyi vigyáz a gyerekre telhet kikapcsolódással, olyan tevékenységekkel, amit az anyai teendők miatt rég nem sikerült átélni. Egyfajta közösségszervezés, amihez kapcsolhatóak olyan kiegészítő tevékenységek, amik jövedelmet is termelhetnek.

Költségmenedzsment

A coaching egyik formája, amihez sokkal jobban értenek azok, akik nagyobb arányban találkoznak a napi költségekkel, a források hiányával és az azokra kitalált alternatív megoldásokkal. Ha a tapasztalat kellő felkészültséggel is találkozik, építhető rá jövedelemszerző tevékenység. Várhatóan nem megélni fogunk belőle, de mellékesnek jó lehet.

Avon

Klasszikus MLM modellre épülő szépségápolással foglalkozó vállalkozás, amit szint csak nők vittek sikerre. Kidolgozott rendszer, nagy kockázatok nélkül, ugyanakkor a nagy csodát sem szabad tőle várni.

Lakberendező

A lakberendező egy olyan munka, amit elkezdeni a legnehezebb, hiszen referenciák és hírnév alapján lehet megbízásokhoz jutni. A szakma alapjait ki kell itt is tanulni, de az igazi feladat az első 5 megbízás megszerzése lesz. Kreatív munka, de nem saját álmaink megvalósítása a cél, hanem az ügyfél elvárásainak való megfelelés.

Biobolt

Online és hagyományos bolt formájában is egyre nagyobb igény van a biotermékekre. Megfelelő termékek esetén érdemes lehet dropshipping modellben elindulni és később hagyományos webáruházzá fejleszteni a vállalkozást, hogy a beruházási költségek csökkenjenek.

Vegán bolt

A vegán életmód folyamatosan terjed így a vegán termékek iránti kereslet is növekszik. Nem csak élelmiszerekre kell gondolni, már azzal népszerű és keresett bolttá tudunk válni, hogy más termékek összetevőinek ellenőrzésével meggyőződünk annak vegánságáról. Akár webshop, akár hagyományos bolt esetén is működőképes a vállalkozási ötlet, ami teljes megélhetést is biztosíthat, ugyanakkor beruházási igénye jelentős.

Saját történetek, tanácsadás

Saját történetek mindig inspirálóak tudnak lenni, ami élethelyzetünktől függően tudnak tanácsadásba vagy affiliate marketing modellre épülő bevételszerzési lehetőségre váltani. A fő hangsúly a hitelességen van, hiszen ezzel lehet nagyobb célközönséget elérni, ami nagyobb marketing potenciált is rejt. A konkrét eszközök a vlogdtól a podcasten át sok minden lehet, a hozzánk legközelebb állót kell megtalálni.

Kifejezetten női szolgáltató

A nem kifejezetten női szolgáltatások esetén korábbi rossz tapasztalatok és biztonságérzet miatt többen kifejezetten női szolgáltatót keresnek. Így ha a vállalkozás kifejezetten férfi dominanciával rendelkezik, érdemes lehet a nőiséget kihangsúlyozni. Egy nő szakembert (vízvezeték szerelő, festő stb.) sokan szívesebben engednek be a lakásukba, mint egy férfit és van, hogy az ember nyugodtabb hazafelé egy női taxisofőr mögött.

Maradj naprakész!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új szolgáltatásainkról, híreinkről és praktikus logisztikai tippekről!

Olvass tovább!

Rengeteg hír és érdekesség vár még rád, melyeket szakértőink állítottak össze neked!

Boxy
2024. 06. 17.

Időmenedzsment a logisztikában: útmutató

Napjaink egyik legfontosabb munkaszervezési feladata az időmenedzsment vagy időgazdálkodás. A téma alapjait jártuk körbe és tippeket is adunk a hatékony menedzsmenthez.

Boxy
2024. 06. 10.

Tovább szigorítja a csomagolás szabályait az Unió

Újrafeldolgozható és újrafelhasználható csomagolás, jobb hulladékbegyűjtés és egyes műanyagok betiltása – ezek a legfőbb pontok.

Boxy
2024. 06. 03.

Készletkezelés: 8 tipp webáruházak számára

Mit jelent a készletkezelés, milyen feladatai és funkciói vannak? Mik a legfontosabb stratégiák, amiket követhetünk és melyiknek mi az előnye és a hátránya?

Boxy
2024. 05. 27.

Milyen törzsvásárlói rendszerek vannak? Miért fontosak?

Ki a törzsvásárló, miért éri meg kiemelten foglalkozni velük és milyen törzsvásárlói rendszereket használhatunk webshopunkban - ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Boxy
2024. 05. 20.

Értékesítési stratégia kialakítása: útmutató webshopok számára

Az értékesítési stratégia egy olyan terv, ami rögzíti feladatainkat és visszajelzést ad azok teljesüléséről. Ezt a megkerülhetetlen dokumentumot mutatjuk be alaposan.

Boxy
2024. 05. 13.

Te elköveted őket? Kezdő e-kereskedők tipikus hibái

Ezeket a hibákat megelőzheted kellő felkészüléssel és a vállalkozást támogató logisztikai szolgáltatások igénybevételével, hogy elkerüld a felesleges kiadásokat.

Boxy
2024. 05. 06.

Kötelező MPL: tekints rá lehetőségként!

Kihívással jár, de előnyt is kovácsolhatsz abból, hogy kötelező az együttműködés a Magyar Posta Logisztikával.

Boxy
2024. 05. 02.

7 tipp: Így vedd fel a versenyt a Temuval!

Hogyan védekezhetsz e-kereskedőként a Temu agresszív hirdetési és üzletpolitikája ellen? Hol van a gyenge pontja?

Boxy
2024. 04. 29.

A fulfillment szolgáltatás jelentése, működése, előnyei

Mit jelent az, hogy fulfillment szolgáltatás? Hogyan működik? Milyen előnyei vannak? Kinek való? Hogyan érdemes nekikezdeni?