Boxy
Blog
Áraink

Vajon melyik a megfelelő webshop platform a webáruházad számára?

Oszd meg
Boxy
2024. 08. 21.
E-kereskedelem
Tartalomjegyzék
Szempontok webshop motor választáshoz

Magyarországi e-kereskedőként nem mindegy, milyen webáruház motort vagy e-kereskedelmi rendszert használsz a webshopod üzemeltetéséhez. Segítünk a döntésben!

A webshopmotor hosszútávon meghatározza a webáruházad működését, fejlődési és fejlesztési lehetőségeit, valamint az ügyfélélményt! Fontos, hogy melyiket választod!

Az e-kereskedelemben alapvető a helyi viszonyok között is jól működő platform, például azért, hogy hatékonyan kezelhesd a különböző fizetési opciókat.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned az e-commerce platform kiválasztásakor, és megemlítjük a Magyarországon legnépszerűbb e-kereskedelmi rendszereket.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe a webshop motor kiválasztásánál:

Funkcionalitás

Nézz utána, hogy a webshopmotor milyen alap és haladó funkciókat kínál. Fontos, hogy a rendszer támogassa az összes szükséges e-kereskedelmi opciót, mint amilyen például a termékek kezelése, a rendelések, a fizetési és szállítási lehetőségek, valamint a promóciós eszközök.

Ellenőrizd, hogy a platform rendelkezik-e integrációs lehetőségekkel vállalatirányítási rendszerekkel, CRM, ERP vagy marketing automatizálási szoftverekkel.

Testreszabhatóság

Válassz olyan webshop motort vagy bővítményt, amelyik lehetővé teszi a dizájn és a funkciók testreszabását egyedi igényeid szerint. Ez különösen fontos, ha speciális követelményeid vannak vagy kimagasló vásárlói élményt szeretnél nyújtani a vevőidnek.

Azzal is tisztában kell lenned, hogy a rendszer mennyire rugalmas a bővítmények és modulok telepítésében, amelyekkel a webshopodat fejlesztenéd.

Technikai bonyolultság

Ha nem rendelkezel professzionális technikai tudással, vagy nincs a csapatodban fejlesztő, akkor érdemes olyan webáruház rendszert választani, amely könnyen kezelhető, és nem igényel komoly informatikai tudást.

Nézz utána, hogy a platformnak milyen a technikai supportja és milyen az ügyfélszolgálata! Derítsd ki, hogy milyen támogatást nyújtanak a kezdő lépésekhez!

Biztonság

A biztonság kritikus pont az e-kereskedelemben. Győződj meg arról, hogy a platform rendelkezik a szükséges biztonsági intézkedésekkel, mint például SSL tanúsítványok, kétfaktoros hitelesítés, adatvédelmi szabályok betartása!

Kérdezz rá, hogy a platform rendszeresen frissíti-e a biztonsági protokollokat és javításokat, hogy védve legyél a fenyegetésektől!

Skálázhatóság

Dönts olyan platform mellett, amelyik képes az üzleteddel együtt növekedni. Fontos, hogy a rendszer skálázható legyen, és képes legyen kezelni a növekvő termékszámot, forgalmat és ügyfélkört.

Nézz utána, hogy a platform milyen lehetőségeket kínál a bővítésre és a fejlesztésre, valamint mennyire könnyen integrálható új funkciókkal.

Ár (költségek)

Az ár mindig fontos szempont. Hasonlítsd össze a platformok indításához, majd a folyamatos üzemeltetéséhez és karbantartásához szükséges költségeket. Viszont ne csak az ár számítson: a drágább webshop motorok lehet, hogy hosszabb távon jobban megérik, mert megbirkóznak a növekvő forgalommal is. 

Nézz utána, hogy a platform milyen árazási struktúrával rendelkezik, például vannak-e rejtett költségek, tranzakciós díjak, vagy extra költségek a bővítmények és modulok használatáért!

Magyarországon népszerű e-kereskedelmi platformok

Itthon az öt legnépszerűbb webshop rendszer szolgálja ki a webáruházak nagy részét. A legtöbb hazai webshop a WooCommerce-et használja, második helyen az Unas áll, a harmadik a Shoprenter. Az első a Wordpress népszerűsége és tartalomkezelő megoldásai miatt terjedt el, utóbbi kettő pedig a magyar ügyféltámogatásnak köszönheti előkelő helyét a listán.

Shoprenter

Magyar fejlesztésű bérelhető webshoprendszer, amely gyorsan és egyszerűen használható. Folyamatosan fejlesztik, ezért számos hasznos funkcióval bővíthető. Minden hasonló webshop motorról elmondható, hogy egy „kész” rendszer, ezért nem lehet benne mindent a kedvünkre alakítani. Amiért viszont sokan szeretik, hogy sokféle fizetési módot integráltak bele.

WooCommerce

Sokan WordPress alapú webshop motorként tekintenek rá, pedig valójában a WordPress egyik bővítménye. Meglévő WP alapú weboldal viszonylag könnyen és rugalmasan alakítható webáruházzá ezzel a bővítménnyel. A WooCommerce alapú webáruház integrálható más rendszerekkel és ár-érték arányban is megfelelő.

Unas

Magyar ügyfélszolgálattal rendelkező, kezdők számára is megfizethető e-kereskedelmi platform. Sok funkciót kínál, könnyen kezelhető az adminisztrációs felülete. Az Unasban gyorsan integrálhatók az üzletvitelhez fontos alkalmazások, például számlázóprogramok, marketing eszközök, fullfilment szolgáltatók.

Shopify

Nemzetközi platform, amely viszonylag egyszerűen használható és rengeteg funkciót kínál. Kezdők számára is előnyös, felhasználóbarát, ezért az indulás nem igényel szakmai háttértudást és programozási ismereteket. Azonban a Shopify webáruház motorral létrehozott webshopokba jónéhány, itthon használt alkalmazás és megoldás nem, vagy csak drágán, illetve nehezen integrálható.

Wix eCommerce

A Wix viszonylag egyszerűen használható, éppen ezért népszerű weboldalépítő platform. Felhasználóbarát, segítségével gyorsan és könnyen létrehozható egy webshop, ezért a kezdők kedvelik. Később azonban nehezebb a skálázhatóság, nehezebben szabható személyre és egyes alkalmazások, fizetési megoldások nem integrálhatók a platformba.

Mivel a webshop nagyban befolyásolja az üzleted sikerét, döntés előtt mérlegeld a funkcionalitást, a testreszabhatóságot, a technikai bonyolultságot, a biztonságot, a skálázhatóságot és az árakat, hogy megtaláld a számodra legjobb megoldást.

A Boxy rendszere könnyen összekapcsolható a népszerű webshop motorokkal és ERP rendszerekkel! Egyedi rendszer esetén pedig szakértőink segíteni fogják az integrációt.

Olvass tovább!

Rengeteg hír és érdekesség vár még rád, melyeket szakértőink állítottak össze neked!

Boxy
2024. 09. 16.

A visszáru sem a te gondod, ha kiszervezed webshopod logisztikáját!

Milyen előnyökkel jár, ha fulfillment szolgáltatóra bízod a logisztikai feladatokat? Hogyan csökkenthető a visszáru aránya? Nézd meg, hogyan történik ez a Boxynál!

Boxy
2024. 09. 09.

Mi a social commerce, azaz közösségi kereskedelem és hogyan működik?

Mi a kapcsolat a social commerce és az e-commerce között? Hogyan működik a social commerce? Milyen módszerekkel dolgozhatunk? Mik a legfontosabb platformok? Mutatjuk.

Boxy
2024. 08. 26.

Amit soha ne ossz meg a ChatGPT-vel és a többi AI eszközzel

E-kereskedőként is hatékony segítséged lehet a mesterséges intelligencia, ám nem használhatod bármire.

Boxy
2024. 08. 21.

Vajon melyik a megfelelő webshop platform a webáruházad számára?

Magyarországi e-kereskedőként nem mindegy, milyen webáruház motort vagy e-kereskedelmi rendszert használsz a webshopod üzemeltetéséhez. Segítünk a döntésben!

Boxy
2024. 08. 12.

Lead-time: mit jelent, miért fontos a logisztikában?

Lead time jelentése: mit mér a lead time? Hol használják a lead time fogalmát? Mi a különbség a lead time és a cycle time között?

Boxy
2024. 07. 29.

Értéklánc: jelentése, szerepe egy vállalkozásban

Az értéklánc egy olyan menedzsment eszköz, ami egy vállalkozás hozzáadott értékének forrását tárja fel. Az értéklánc elméleti és gyakorlati hátterét mutatjuk be.

Boxy
2024. 07. 24.

Mi kell a sikeres back to school kampányhoz? És miért kezdj hozzá azonnal?

Minél hamarabb tervezed meg és indítod el, annál hamarabb ellensúlyozod a nyári uborkaszezont. És még a versenytársaidat is megelőzöd.

Boxy
2024. 07. 22.

Ne veszíts vásárlókat, kezeld hatékonyan az átmeneti készlethiányt!

Ha a készlethiányt megfelelően kommunikálod, szűrőket állítasz be a webshopban, jól használod a termék oldalát, megtarthatod a vevőidet.

Boxy
2024. 07. 15.

Így válassz könyvelőt, ha e-kereskedelemmel akarsz foglalkozni!

E-kereskedőként számos buktatója lehet a könyvelővel való kapcsolatnak. Ezek elkerülhetők, ha figyelsz az alábbiakra a könyvelőiroda kiválasztásánál.

Lépj velünk kapcsolatba!

Személyre szabott árajánlat

Kiemelkedő technológiát kínálunk megfizethető áron, hogy csak azt fizessd, amire szükséged van. Fulfillment és szállítási díjaink versenyképesek, és akár olcsóbbak is lehetnek.

Kiszámítható és kedvező díjak
Garancia és maximális biztonság
Egyedülálló csúcstechnológia
Az ország legnagyobb kiszervezett fulfillment raktára
Az oldal reCAPTCHA védelemmel van ellátva, és vonatkozik rá a Google Adatvédelmi szabályzata és Általános Szerződési Feltételei.

Személyre szabott árajánlat

Kiszámítható és kedvező díjak
Garancia és maximális biztonság
Egyedülálló csúcstechnológia
Az ország legnagyobb kiszervezett fulfillment raktára